Den Blå Lagune

Den Blå lagune ligger 50 km. vest for Reykjavik på Island. Mineralholdig vann, geotermisk varme, et rent miljø og sunn kost er grunnbestanddelene i klimabehandlingen ved Den Blå Lagune på Island.

         

Island er kjent for sine mange varme kilder, hvor man kan bade utendørs året rundt. Med sin enestående vannsammensetning er Den Blå Lagune et naturfenomen, det ikke finnes maken til andre steder i verden. Vannet er usedvanlig rikt på kisel og mineraler og saltinnholdet ligger nært Atlanterhavets. Badning i Den Blå Lagune har vist seg å ha lindrende virkning på psoriasislidelser, andre hundsykdommer, samt på forskjellige former for gikt.

Kisel og mineraler

Hver time strømmer godt over 1000 tonn varmt vann ut i Den Blå Lagune. Uansett årstiden er temperaturen i Lagunen stabil. Man kan alltid finne en behagelig badetemperatur i lagunen, da vannet blir kjøligere ut mot lagunens bredder. Lagunens bunn består av porøs lava, og vannet siver langsomt ned i undergrunnen igjen. Geotermiske alger, salter og andre mineraler, hvorav størstedelen er kiselpartikler, avleires på lagunens bunn og danner hovedbestanddelene i den kiselmasse, som hjelper så mange psoriasisetikere. 

Behandling og bedring

   

Lagunens helsebringende virkning ble oppdaget ved en tilfeldighet. En psoriasisetiker, som var sjenert av uønsket oppmerksomhet i svømmehallene, begynte sist i 70'årene å bade i Den Blå Lagune. Til stor undring for psoriasisetikeren selv - og ikke minst for den samlede legestanden - hadde badningen samme generelle lindrende effekt som hav badning under sydlige himmelstrøk. Men ikke bare det, psoriasisutslettene forsvant, og det lyktes til og med å holde utbruddene i ro.

Behandlingen er meget enkel. De kiselholdige avleiringer fra lagunens bunn smøres på huden, og i løpet av kort tid begynner psoriasisutslettene at leges. Lagunens varme vann synes å ordne resten.

Salt, kisel og badning under åpen himmel

   

Den tid det tar å oppnå gode resultater, kan variere en del. De fleste psoriasisetikere får det betydelig bedre i løpet av meget kort tid, andre må bade daglig i tre uker eller mer for å oppnå gode resultater. 

Badning i Den Blå Lagune er et seriøst alternativ til andre eksisterende behandlingsformer. Ikke minst for de mange som ikke tåler direkte sol, vil Lagunen være ettertraktet, da det tross et mildt klima på Island sjeldent forekommer sterk sol over en lengre periode. Av samme grunn kombinerer psoriasisetikere ofte badning i Den Blå Lagune med bruk av UV-lamper.

Den behandling der tilbys i Den Blå Lagune, kan skreddersyes til ethvert behov.

Tilbake