Utplassering = Prøvetid:

Lyd og Bilde har i likhet med den andre VK2 -Serviceelektronikerlinjen på sogn utplassering en dag i uken i bedrifter (fredager), for å få en forsmak på hvorledes arbeidslivet er i praksis.

Vi får også en meget fin vekselvirkning mellom skole og arbeidslivved at vi får mye praksis og at vi må dokumentere hva vi gjør i bedriftene. Lærerne drar ut i bedriftene for å diskutere disse rapportene med
bedrifter og elever.

Fordelen for bedriftene som tar inn en eller flere utplasserings elever er at de får gratis arbeidskraft, hvilket vi regner med burde være positivt for bedriften.

Det man kan tenke seg er at utplasseringsdagene kan fungere som en slags prøvetid på hvorledes det er å ha lærlinger på sin arbeidsplass. Det er alt for mange bedrifter som har vrangforestillinger om å ta inn lærlinger, og av den grunn ikke tÝr eller vil ta inn den ekstra arbeidskraften. Dette er ytterst synd, og derfor kan man bruke utplasseringen som prøvetid, hvor man kan se hvorledes innsatsen og arbeidet vårt er og hvordan vi er som personer.

Vi håper derfor at bedriftene er positive når det gjelder utplasseringen, og eventuelt inntak av lærlinger.

Vi håper med denne hjemmesiden å opplyse bransjen om fordeler og nødvendigheten av å satse på ung arbeidskraft. I det lange løp vil dette lønne seg fordi bransjen alltid må fornyes.

Tilbake til hovedside: