Klara KuKlara Ku

Fødselsdag: 1928 i filmen "Plane Crazy". Her het hun Carolyn, og ikke Clarabelle som er hennes engelske navn. På trykk kom Klara første gang i USA i dagsstripen "Mickey Mouse in Death Valley", 1. april 1930.

Slektninger: Vi kjenner søsteren Sara Ku, som ligner Klara men bruker en blond parykk! Klara har også en temmelig uskikkelig nevø som er på besøk i tide og (særlig i) utide.

Bosted: Andeby, i umiddelbar nærhet av Minni Mus. Klara holder seg som oftest hjemme.

Yrke: Klara har hatt flere, blant dem barnehjemsleder og journalist.

Første opptreden i Norge:
Mars 1950, i Donald Duck & Co nr. 3/1950. Hun var med i en fortelling (altså ikke tegneserie) som het "På aketur".

Klær: Skjørt og bluse. Ellers er Klara opptatt av hatter!

Annet: Klara har vært forlovet med Klaus Knegg siden 1931, men dette har ikke hindret henne i å flørte uhemmet med Langbein. Flørtingen var særlig framtredende i begynnelsen av 70-tallet. Kanskje hun syntes forlovelsestiden ble langdryg? Det finnes også eksempler på at Klara har slått an hos andre, blant dem Svarte-Petter!

Mellom 1928 og 1990 var Klara med i 29 filmer. I enkelte av de første rautet hun som ei ku, og hun ble til og med melket.

Klara er intelligent og kan gi kjappe svar på tiltale. Samtidig er det vanskelig for henne å holde på hemmeligheter, og flere ganger har det fått henne og vennene hennes opp i problemer.

Klara Ku på andre språk:
Norsk: Klara Ku
Svensk: Klarabella
Dansk: Nora Malkeko
Finsk: Heluna Ammu
Engelsk: Clarabelle Cow
Tysk: Klarabella Kuh
Fransk: Clarabelle
Italiensk: Clarabella
Portugisisk: Clarabela