Carl "the good artist" Barks

Informasjon og bilder om/av den ultimate Disney og Duck tegneren. Han er den beste, den aller aller beste!


Carl Barks, mannen som laget Skrue McDuck, B-gjengen og mange av de andre innbyggere i Andeby, og som ble kjent som "den mystiske tegneren" i mange år før man fant ut at det var han. Hans tegnestil med Duck familien har blitt til en standard for andre tegnere verden over, og hans talent for å kombinere historie og tegneserier. Han tok oss med på skattejakter til alle verdenshjørner, turer til verdensrommet, historier som gikk innpå de gamle mytene og til de merkligste landene i verden.

Det spesielle med Barks historier er at de er like spennende i dag som de var da de første gang ble utgitt, både for de som har lest dem "1000" ganger, eller for dem som leser de for første gangen. Han klarte å lage et helt nytt univers som fortsatt skinner og historier med innhold som finner plass i vår sosialistiske hverdag.

Barks tok også Duck familien med til Norge.
Lemenjakten
er en spennede historie hvor Skrue nesten mister koden til pengebingens hvelvdør. Vi kan jo alle tenke oss hvilken katastrofe det ville blitt ! Men som alltid, Skrue klarer det hele til slutt.