HovedsideBarne-TV


tintin.gif (3343 bytes)Tintin er en ung journalist som alltid havner i de mest utrolige eventyr. Akkurat når det ser som verst ut, finner Tintin en vei ut av vanskelighetene, og det går alltid bra til slutt.

 

linje.gif (1192 bytes)

milou2.gif (2665 bytes)Terry er Tintin's firbente følgesvenn. Alltid klar parat til å hjelpe sin herre. Siden han bare er en hund, kan ikke Terry snakke. Men på tross av dette biologiske faktum, kommuniserer han svært så godt med Tintin. Som Kaptein Haddock, er Terry også en dranker av og til. Om sjansen byr seg, drikker han sin Loch Lomond like hjertelig som Kaptein Haddock. Den lille hundens innsats har reddet Tintin's liv mange ganger. På den annen side må det også sies at Tintin har kommet opp i mye trøbbel på grunn av Terry...  

linje.gif (1192 bytes)

haddock.gif (3047 bytes)Kaptein Haddock er Tintin's beste  venn og reisefølge. Først ser Haddock ut til å være en drukkenbolt av en patetisk klovn. Dette førsteinntrykket endrer seg til det bedre utover i historien. Hans vokabular er mildt sagt "interessant". Jeg kan ikke komme på noen annen tegneseriefigur som kommer i nærheten av Haddock når det gjelder banning. Haddock's drikking er stort sett under kontroll, men av og til setter hans forkjærlighet for whiskyen Loch Lomond både hans eget og Tintin's liv i fare. Haddock blir senere eier av slottet Moulinsart, der han lever et tilsynelatende rolig og tilbaketrukket liv.

  linje.gif (1192 bytes)

tourneso.gif (3220 bytes)Professor Tournesol er seriens gale professor. Hjernen hans er skarp, men hans sosiale antenner er totalt ute av funksjon, noe som ikke blir særlig bedre hans dårlige hørsel. I hans første opptreden i serien, har han konstruert et fartøy for utforskning under havoverflaten. Tingen ser ut som en hai, men viser seg å bli svært sånyttig utover i historien ("Rackham den Rødes skatt"). Tournesol er mannen som konstruerer raketten som bringer Tintin, Haddock og Terry til månen. Selv om han ser ut som en stille og forsiktig mann, blir det motsatte bevist når Haddock tilfeldigvis kaller Tournesol for en "sprellemann".

 linje.gif (1192 bytes)

dupondt.gif (4065 bytes)Dupond & Dupont er to politietterforskere som vi møter i flere av Tintin's eventyr. Du skal lete lenge for å finne større teitinger enn disse to. Det vi husker best, er kanskje deres utrolige evne til å misforstå alt. De er eksepsjonelt dårlige til både å kle seg og å kle seg ut, og de har en tendens til å overdrive forkledningene sine hver eneste gang. Dupond og Dupont er teite av natur, noe som gjør at de gjentar seg selv hele tiden. De er ikke spesielt koordinerte som brødre heller. Flere ganger har de også ødelagt for vår helt Tintin. Dupond og Dupont har opptrådt en gang i Asterix

  linje.gif (1192 bytes)

bianca.gif (3565 bytes)Biancha Castraforie er diva og en verdensberømt operasangerinne, som dukker opp et par ganger i Tintin-serien. Hun er et forferdelig kvinnemenneske, er likevel god på bunnen. Bianca har en enorm stemme. Men det er vanskelig å si på hvilken måte den er "stor"... En av Tintin-historiene er basert på tyveriet av Castafiore's juveler.

 

  linje.gif (1192 bytes)

nestor.gif (3556 bytes)Nestor er Haddock's butler på slottet Moulinsart. Han er svært lojal overfor sin arbeidsgiver. Nestor "fulgte med" slottet, og vi husker ham fra "Enhjørningens hemmelighet". Han blir alltid igjen hjemme på slottet når Tintin og Haddock er ute på reise, og han har aldri reist sammen med dem på noen av eventyrene

 

  linje.gif (1192 bytes)

rastapo.gif (3818 bytes)Rastapoupoulos er en svindler og tyv som vi møter i et par av historiene. Han er alltid i gang med å planlegge "det store kuppet" som skal øke hans formue. Og han lar ikke noe eller noen komme i veien for planene hans. I "Koks i lasten" måtte han, ufrivillig, redde Tintin og Haddock fra et forlis. Rastapoupoulos er en svoren fiende av våre to venner.  

 

linje.gif (1192 bytes)  

Nummer

Koks i lasten Coce en stock
Tintin i Tibet Tintin au Tibet
Det knuste øret L´oreille Cassée
Tintin og Picaroene Tintin et les Picaros
De syv krystallkulene Le sept boules de cristal
Soltempelet Le temple du soleil
Faraos sigarer Les cigares du Pharaon
Den blå lotus Le Lotus bleu
Krabben med de gyldne klør Le crabe aux pinces d´or
Den mystiske stjerne Le´etoile mysteriuse
Enhjørningens hemmelighet
Racham den rødes skatt La tresor de Racham le Rouge
Månen tur - retur del 1 Objectif Lune
Månen tur - retur del 2 On Marche sur la Lune
Den sorte øya L´ile Noire
Kong Ottokars septer Le septre d´Ottokar
Det sorte gull Tintin au pays de l´or noir
Det hemmelige våpenet L´affair Tournesol
Flight nr. 714 til Sydney Vol 714 pour Sydney
Tintin i Amerika Tintin en Amerique
Castafiores juveler Les Bijoux de la Castafiore
Tintin i Kongo Tintin au Congo

HovedsideBarne-TV