HovedsideBarne-TV


Hvem er med i serien

S.T.O.M.P.A.


Stompa går på Langåsen Pensjonatskole og bor på rom 304, det desidert mest bråkete rommet, her skjer det bestandig noe..  Stompa og Bergen konkurrerer om hvem som skal være rommet sjef.

STOMPA har gått både som serie på TV, som film på kino og som hørespill på radio - , men med bare delvis de samme skuespillerne, og er også kommet i bokform.  Nils-Reinhardt Christensen har skrevet om bøkene om "Jennings at school"  av Anthony Buckeridge til norsk, han har også hatt regi og skrevet manus til filmene og hørespillene.

Egil Monn-Iversen er musialsk ansvarlig.


Filmene 

Det er tilsammen laget 4 filmer om STOMPA.

Stompa & co   1962

Innhold: Guttene på Langåsen opplever artige ting - men en edderkopp, et marsvin og en svømmekonkurranse. For ikke å snakke om visse misforståelser med en straffelekse og en brannøvelse.

Regi: Nils-Reinhardt Christensen

Musikk: Egil Monn-Iversen
"Langåsens skolesang"
"Det lange, rare landet vårt"

Stompa selvfølgelig  1963

Regi: Nils Reinhardt Christsensen

Innhold: Langåsen Pensjonatskole står foran sit 50-års jubileum og rektor Ulrichsen aktiviserer elevene sine til en festforestilling i gymsalen. I den anledning møter vi lektor Tørrdal i visse teatraslke attityder, mildt sekundert av kollega Brandt og fru Madsen. Men en mer utvetydig behandling får han når søsteren Margaret ankommer. En inspektør dukker også opp på pensjonatskolen. Den impulsive Stompa får en profesjonell motspiller i Jarle Vik og en aldri så liten triumf overfor nabokona fru Bråten med premiekuene

Stompa forelsker seg 1965

Regi: Nils-Reinhardt Christensen

Musikk: Egil Monn-Iversen
" Jeg ser i din hånd"
" Blomster-bossanova"
"Nesten voksen"
"Napoleon med sin hær"
Tekster: Alfred Næss.

Innhold:
Stompa har blitt 17 år, og har fått ganske andre interesser enn tankeløse spillopper og sinnrike ideer til avveksling i det daglige livet på Langåsen Pensjonaskole. Men han er like impulsiv, selvfølgelig. Tivoliet som har slått opp sine boder og telt inne i byen, har blant sine artister en mørk, orientalsk skjønnhet, Nel Shaiba, som både kan danse, synge og spå, og vår unge venn bryter gjerne reglementet for å avlegge henne et aldri så lite besøk. Og det er minst to lyse kviner i Stompas liv som setter intense farver på tilværelsen, til og med for Bodø og skolens tilårskomne lærere. Romantikken har gjort sitt inntok på Langåsen.

Stompa til sjøs  1967 

Stompa skal jobbe seg over "Blåmyra" for å overraske sitt opphav bosatt i New York. Han mønstrer på en 20 000 tonner sammen med russekameraten Nøtterø som gjerne vil snuse litt på sjølivet i sommerferien. Fra skolemiljøet på Langåsen blir dette litt av en overgang, særlig når de treffer på "Båsen" og "Kokken" under fjerne himmelstrøk.

HÝrespillene

Stompa: Bodø går i vannet
Stompa slår alarm
Stompa pakker kofferten
Stompa: En betalende gjest.

Skuespillere i hørespillene

Stompa - Lars Nordrum
Bodø - Dan Fosse
Bergen - Sverre Hansen
Nøtterø - Johannes Eckhoff
Lektor Brandt - Arne Lie 
Rektor Ulrichsen - Alf Sommer
Lektor Tørrdal - Gisle Straume
Brannsjef Mathisen - Ola Isene
Stakan - Knut Risan
Kjakan - Arne Bang-Hansen


HovedsideBarne-TV