HovedsideBarne-TV


Produsert i Sverige 1975. 

Regi: Peter Cohen og Olof Landström 
Kalles klatretre" var en svensk tegnefilmserie fra 1975 som ble sendt på NRK Barne-TV på 1980-tallet. Serien, som hadde originaltittelen "Kalles klätterträd", var laget av Olof Landström og Peter Cohen. Disse laget også senere serien "Lærer Flukt". Serien var på totalt 12 episoder á 10 minutter. Serien ble også kalt "Funderinger i det grønne" / "Tanker i det blå". Jojje Wadenius sang åpningsmelodien, som finnes på hans CD "Guldkorn". I Norge var det Odd Børretzen som var fortellerstemmen.

Kalle drømte og fantaserte om alle mulige små og store problemer, ofte inspirert av morfarens avislesing. Episodene het "Å ha vinterfunderinger", "Å ha dyr", "Å være syk", "Å gå på byen med morfar", "Å ha fødselsdag", "Å dra på ferie".

"Dette er et av de beste minnene jeg har fra Barne-TV. De var en skikkelig koselig og artig serie. Odd Børretzen passet jo perfekt som forteller (selvsagt visste jeg ikke hvem han var da). Dette er et av de beste Barne-TV minnene mine." Heljar

Åpningsmelodien

"Mitt i stan bor en kille som heter Kalle, Kalle har ett träd som han kallar sitt eget, han ligger däruppe och drömmer och fantiserar om allt möjligt och om Emma.

Emma finns bara i fantasin, men hon är fin tycker Kalle. (Suck!)

Under trädet sitter morfar och läser tidningen. Morfar tycker om att läsa om allt nytt som har hänt. Kalle han gillar att mest att ligga stilla i toppen och sakta gungas av vinden..."

Hver av de 12 episodene var på 7-9 minutter

Episodeoversikt (på svensk)

1. Vinter i stan/Vinterfunderingar
2. Åka på semester/Att åka på semester
3. Att vara sjuk
kalles.jpeg (12007 bytes)4. Uppfinningen/Att göra en uppfinning
5. Födelsedagen/Att ha födelsedag
6. Brödbaket/ Att baka
7. Mina husdjur/ Att ha djur
8. På stan med morfar
9. Att kunne flyga / Om man kunde flyga
10. Börja skolan /Att börja skolan
11. Handla på rea / Att handla skor och kläder
12. Diskborsten /Att kjöpa en diskborste


HovedsideBarne-TV