Reisen til julestjernen


HovedsideBarne-TV


Vi befinner oss i et lite kongedømme - et sted i Eventyrland.
Et slott med tårn og spir kneiser over en liten middelaldersk landsby, omgitt av tykke murer. På slottet bor den lille kongefamilien - far, mor og datter - med sitt hoff.

GulltoppDen lille prinsessen Gulltopp forsvinner fra slottet på selveste julenatten. Hun er gått ut i skogen helt alene for å finne julestjernen, som hun ønsker seg av hele sitt hjerte. Hennes onkel, den forfengelige og maktbegjærlige greven, har forledet henne til det.

Når kongen og dronningen får vite at prinsessen er forsvunnet, blir de fra seg av sorg. Dronningen løper fortvilet ut i skogen for å lete etter henne. Kongen forbanner julestjernen, som han gir skylden for sin ulykke. Men kongens forbannelse får julestjernen til å slukne, og med den forsvinner også dronningen. Sorgen senker seg over landet.

Reisen til JulestjernenMange år senere kommer et omreisende gjøglerfølge til slottet. Det er igjen julaften. I følget er også Sonja - en vakker unge pike. Når Sonja får høre om kongens sorg, tilbyr hun seg å finne julestjernen for kongen, slik at han kan få sin kone og datter tilbake. Vismenn har nemlig spådd at hvis stjernen begynner å lyse igjen, så vil også prinsessen og dronningen komme tilbake.
Sonja går ut i skogen for å finne julestjernen. Men greven følger etter henne.

Den forfulgte Sonja finner gode hjelpere ute i skogen og hun unnslipper greven. Hun blir reddet av smånissene, som fører henne til Julenissens verksted. Julenissen sier hun skal få et ønske oppfylt, og Sonja ønsker at julestjernen igjen skal skinne over landet.
ønsket går i oppfyllelse, men idet Sonja gledestrålende løper inn på slottet for å fortelle at stjernen er kommet tilbake, blir hun grepet av sterke armer og kastet i slottets mørkeste fangehull...

 

 

Rollebesetning
Hanne Krogh - Sonja
Knut Risan - Kongen
Bente Børsum - Dronningen
Ingrid Larsen - Prinsesse Gulltopp
Alf Nordvang - Greven
Harald Heide-Steen, jr. - Narren
Knut Walle - Ole
Anne Marit Jacobsen - Petrine
Bjarne Andersen - Astrologen
Rolf Just Nilsen - Harlekin
Marit Syversen - Columbine
Julian Strøm - Julenissen
Johannes Eckhoff - Vismann
Rune Ek - Vismann
Willie Hoel - Vismann
Attila Hovath - Gjøgler
Lars Troldmyr - Gjøgler
Hein Gulbrandsen - Gjøgler
Teddy Scott - Gjøgler

(Copyright Europafilm)


 

Reisen til julestjernen

 

Reisen til julestjernen (1976) (imdb) 

   

 


HovedsideBarne-TV