Gullars og regnbuebyen


HovedsideBarne-TV


Gullars bor sammen med Marianne, og ofte kommer Indigo innom.
Gullars er svært masete og slitsom, og tenker seg lite om før han gjør ting..

Ole Bjørn Kringstad står for historiene om Gullars.
Du ser han på bilde til venstre.
æHan som har ansvaret for dokka, ser du til høyre. 

Gullars heter egentlig Gul Lars og er en mellomting mellom gulspurv og pingvin. Har blitt fastboende hos Marianne, for så lenge Marianne ikke har noen fiolin, så kan jo han holde til i fiolinkassen hennes. Gullars eier to ting i denne verden. Et fotografi av seg selv (tatt mens faren lå på egget) og en maispipe. Gullars røyker selvfølgelig ikke og bruker pipa etter pappa til å blåse såpebobler med. Indigo er en mann som bruker mørkeblå klær og bor i Mariannes søppeldunk. Indigo er en eldre herre, distingbert og indignert. Særlig irriterer han seg over alt folk får seg til å kaste. Hans livskunst består i å dikte og rime. Helst vil han at all tale skulle være dikt, men Indigo har veldig ofte problem med å få ord til å rime. Han lider nemlig av haltende versefot, og det er grunnen til at han stadig vekk kommer til Marianne for å få hjelp.

I en episode får Gullars vite at han har en bror. Han heter Dollars og har bodd i Amerika i mange år, men Gullars har ikke visst om ham. (Dollars - Bjarte Tennfjord)

fra 1983 - 89 kategori: barn 20 progr 25 min.
Med bla.: Marianne Persson Vaage, Tor Gundersen,
Geir Amundsen, Trond-Viggo Torgersen, Jan Eggum

Tipppetueteateret og barn fra Mariannes musikkbarnehage medvirker.

 


MEDIA

Gullars Intro versjon 1 "1983"

Gullars Intro versjon 2 "1987"

LYD

Gullars sangen

"Indigo, Indigo ta meg med
til en regnbue langt av sted.
Under en paraply vil vi fly
helt til en annen by."


Er du en tyv, Gullars ?

Det blir problemer når familien Lie flytter inn like i nærheten av Mariannes hus i Regnbuebyen. Mor og far, Lillebill og Arnt Tage Lie er to bunn uærlige typer. De har stua full av tv-apparater og videospillere og rapper og nasker det de har lyst på. 

 

 

Sønnen Snåtten blir venn og forbilde for Gullars, og Snåtten får Gullars til å gjøre en hel masse spennende ting som han ikke har tenkt på før. Marianne og Indigo merker at Gullars begynner å forandre seg og skjønner ikke hva som går av ham. Så plutselig blir det fine barndomssmykket til Marianne borte. Da blir det ikke lett å være Gullars.


HovedsideBarne-TV