HovedsideBarne-TV


Emil bodde på gården Katthult i Lønneberget sogn i Småland hos far sin som het Anton Svensson og mor sin som het Alma Svensson og veslesøster Ida. På Katthult hadde de en gårdsgutt også, han het Alfred, og en tjenestejente som het Lina. … og så to hester, to okser, åtte kuer, tre griser, ti sauer, femten høns, en hane, en katt og en hund….

Eeeemil ! brøler pappa Anton ganske ofte, og da bærer det i vei til Snekkerbua, hvor Emil hasper på innsiden og faren på utsiden. Etter en stund kan Ida komme og åpne igjen, da har faren roet seg ned.

  • Emil i Lönneberga 1971

  • Nya hyss av Emil i Lönneberga 1972

  • Emil och griseknoen 1973

    På tysk kalles Emil "Michel" og vil du ha Emil på DVD så er det best å finpusse tysken, for de er selvfølgelig dubbet. (www.amazon.de)

Emil fra Lønneberget het en guttunge. Det var en vilter og sta liten unge, ikke en sånn snill en som du. Skjønt han så snill ut, jammen gjorde han det. Når han ikke skrek. Han hadde runde, blå øyne og et rundt eplefjes og lyst ullhår. Alt sammen så liksom så snilt ut, folk kunne tro at Emil var en ren liten engel. Men det skulle de bare ikke innbille seg. Fem år var han og sterk som en okse, og han bodde på gården Katthult i Lønneberget sogn i Småland.
--- Slik begynner boken. 

Den første boken kom ut i 1963. Bjørn Berg står for tegningene til bøkene. (Bjørn Berg har også laget tegningene til Teskjekjerringa)

Inget knussel, sa EmilDet er også gitt ut et PC spill om Emil. Inget knussel, sa Emil i Lönneberga heter det, og kan spilles på både PC og MAC.  Du kan spille: finne ting, melke kyrne, kaste snøballer. Men du kan også høre Astrid Lindgren fortelle og høre på sanger. 

Slik ser Emil ut nå. Han har trukket seg ut av medias søkelys og jobber med data. Regner med at han ble lei av å bli kjent igjen som liten.

Astrid Lindgren fulgte med på filmingen av alle sine bøker. Her følger et knippe bilder av Emil (Jan Ohlsson) sammen med Astrid Lindgren

 

.


Hvem er hvem

Sanger

Om filmene

 

 

 

 

   

 

 


HovedsideBarne-TV